jueves, 7 de marzo de 2013

Trucos bbss 1

En esta sección, añado los trucos que algunos de los participantes del Reto han presentado. Como creo que es una buena idea y además muy válida para saber cosas que a lo mejor desconocíamos, iré añadiendo todos los que me enviéis o los que yo vaya descubriendo.
Espero que os sean de utilidad.




1. Asar  calabaza en el microondas:
Calculamos por cada 50 grs de calabaza pelada cruda y troceada 1 o 2 minutos a máxima potencia.

Rosa Mari (Roski), del blog, "Roski cocina y algo más-Yus"

2. Cómo uso la cazuela de barro:

- La empapo con agua  por dentro y por fuera, la escurro pero no la seco.
- La pongo en el fuego, a fuego lento.
- Nunca la pongo vacía, añado el aceite antes de ponerla al fuego y voy dando fuerza al fuego, poco a poco, hasta llegar a la temperatura que deseo.
Mi padre me lo explicó y yo lo hago así. Él me decía que si no se hacía esto se podía rajar. Cierto o no, es todo un ritual cada vez que la uso.
Estas cazuelas guardan el calor, así que hay que tener en cuenta que hay que retirarlas del fuego un poco antes de que la cocción esté terminada, porque al guardar el calor sigue cociendo la comida después de quitarla del gas.

María, del blog, "Anyol blog"

3. Trocear un pollo entero:

- Si has comprado el pollo entero, lo puedes trocear de la siguiente forma: dando los cortes por las coyunturas.
- Las patas deben quedar en dos trozos (muslo y contramuslo), los alones enteros y la pechuga en 4 o 6 pedazos.
- El caparazón se corta por donde están los pulmones, pues la parte de arriba no se emplea para este plato.
- La parte inferior del pollo se corta por la mitad a lo largo. 
Los despojos y los trozos que no se utilizan nos sirven para hacer un buen caldo.

Isabel, del blog "La cocina de Morenisa"

4. Centrar yemas de huevos al cocerlos:

Para que las yemas de los huevos queden mas centradas al cocerlos hay que darle vueltas a los huevos en el cazo los primeros minutos, así con la fuerza centrifuga se mantienen centradas!!
Isabel González, del blog "Cocinando con Mavi"


5. Ahorrar electricidad usando el horno:
Pilar en su entrada nos enseña cómo ahorrar luz usando el  horno para elaborar 3 recetas. Como es largo os remito a su blog.

Pilar, del blog "LasdeliciasdePilar"

6. Arroz en 3 turnos:

Una idea de lo más original de mi amiga Cristina. Me la mandó por email porque no tiene blog, pero ha participado en el Reto 1 con 3 recetas. Este truco lo utilizó al preparar mi Arroz meloso con calamares a la mistela valenciana.

a. Separamos una parte del caldo preparado y colado para hervir el arroz.


b. Una vez hervido el arroz de 18 a 20 minutos, ponemos un colador en la cazuela grande y vertemos el arroz hervido.


c. Lo escurrimos y colocamos el colador con el arroz bajo el grifo de agua fría, removiendo el arroz.


d. Para la primera ración que es la que vamos a utilizar en el día, ponemos una tercera parte del caldo con los calamares. En la cazuela grande quedan dos raciones.


e. Esta ración se puede calentar en el fuego o un minuto en el microondas (caldo + calamares + arroz).


f. Proceder del mismo modo con el resto de raciones.
Cristina Tamarit. Ontinyent (València)

7. Fabricar un aro de emplatar casero:

- Si no disponéis de un aro de un tamaño considerable, os podéis fabricar uno vosotros mismos. Solo necesitáis una botella de refresco de limón o naranja y unas tijeras, y con mucho cuidado cortáis la parte lisa de la botella y listo.

Pascu, del blog "Viaje al centro de la cocina"
http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/2013/05/timbal-de-patatas-asadas-tomate-con.html

8. Blanquear y batir huevos para una masa de forma manual y rápida

- Montamos por un lado las claras con la pizca de sal y unas gotas del zumo de limón. Cuando empiecen a espumar, añadimos la mitad del azúcar y batimos hasta conseguir punto de nieve o de merengue, ha de estar bien montado “pero no duro” cuanto más duro lo dejéis, más trabajo cuesta unir con el resto de ingredientes.

- Preparamos las yemas bien batidas junto al resto del azúcar, la ralladura y el resto del zumo.

- Mezclamos las yemas con las claras con una varilla. Solo mezclar, sin batir, subiendo y bajando el batidor, el resultado final es el mismo y de esta forma, solo tardaréis en conseguir esta textura un momento con el batidor eléctrico, en vez de los clásicos 10 minutos que se tardarían en blanquear si bates los huevos enteros.

* Otro truco que os va a ayudar es: hacerlo con una espátula de goma y girando el bol “al mismo tiempo” al sitio contrario del que estáis usando para mezclar con la lengua de goma, es decir: si con la lengua de goma le damos hacia la derecha, vamos girando el bol hacia la izquierda, así es más fácil, de este modo conseguimos mezclarlo evitando que se formen los dichosos grumos y evitamos perder la esponjosidad conseguida.

Pilar, del blog "LasdeliciasdePilar"
http://lasdeliciasdepilar.blogspot.com.es/2013/11/bolluelas-de-rosa-para-el-3-reto-bbss.html

46 comentarios:

  1. me encanta tanto esto que has hecho, como la distribución de las secciones. un abrazo fuerteeeeeeeee.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pero qué lista es mi chica, me has descubierto que aquí sí que deja comentar D blogger. Besos amiga

      Eliminar
  2. Que pasada Marisa!!!!!!!Si que ha sido una gran sorpresa y menudo currazo te has pegado!!!besinessss

    ResponderEliminar
  3. me encanta esta sección, te felicito..besitos

    ResponderEliminar
  4. Me ha encantado todo, desde aqui mi mas sincera enhorabuena, el trabajo duro ha tenido su recompensa, y me alegro mucho de haber participado, siempre voy corta de tiempo y mantener un blog me seria dificil....pero, si me dejas la puerta abierta con los retos anuales, con eso si me atrevo! ya ire pensando recetas y trucos tambien, que si nos ponemos a pensar, todos tenemos alguno, bueno no me enrollo mas, me quedo a tu lado para lo que quieras! un abrazo!

    ResponderEliminar
  5. Hola Marisa! Una sección de trucos que me parece más que original!
    Cuanto más paseo por aquí, más me maravillo del trabajo realizado.
    Salu2
    Cocinandovoyrecetandovengo.

    ResponderEliminar
  6. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  7. Wе aree a groiup of voluntеers and starting a new scheme in our commսnitʏ.
    Youг siite provided uus with valuable information tto work
    on. You have done aո impressiѵ job and our whooe commսnity wull be gгateful to you.



    Feel ffree to surf too my homepage: seo ѕervices firm (http://www.positronicdesign.com/seo-news-blog/the-importance-of-using-noframes-tags-if-you-have-to-use-frames/)

    ResponderEliminar
  8. Tɦaոk you for the auspicious writeup. It in fаct waѕ a amusement accounjt it.
    Look advanced to far added agreeable from you! However,
    how can we cоmmunicate?

    My pag ... http://greatfitnessideas.com

    ResponderEliminar
  9. Hi tҺis is kinɗ of of off topic but I was wantinց to know if blogs use WYSIWϒG editors or if you have to manually code
    wittҺ HTML. I'm ѕtartiing a blog soon but have no coding skills so I wanted to ɡet advіce from someone with experieոϲe.
    Any help would be greatly appreciated!

    Also viѕit my pаge: seo rank

    ResponderEliminar
  10. Spot on witɦ thiks write-up, І serіօusly belіevge thіs amazing
    site nneeds a great deal more аttention. I'll proƅably
    Ƅе back again to reaԀ more, thanks for the advice!

    Here is my weblog :: seo firms

    ResponderEliminar
  11. Ԝe are a group of volսnteers and startinjg a nnew scheme iո ouг community.
    Your websitе provided us with valuable iոfo to worҝ on.
    You have done a formidable job and our whole community will be grateful to you.



    Аlso visit my blog ... becoming flight attendant

    ResponderEliminar
  12. Thasnks for one's maгvelous posting! I գuite enjoyed reading it,
    you are a great author. I wil alsaƴs bookmark your blog and will eventually come bacҡ very
    soon. I want tto encourage yourself tߋ continuе yоur
    great poѕts, have a nice day!

    my webb blog: attorney astor

    ResponderEliminar
  13. Heeya i ɑm for the primary time here. I came across this ƅoard and I find It truly hеlpful
    & it helpeԁ me out a lot. I hoρe to offer something
    again and help others lіke you helped me.

    Here is my web blog :: buy hyperbaric chamber

    ResponderEliminar
  14. Thanks foгr thee good writeup. It actually was onnce a enʝoyment account it.
    Glanccе complex to more Ьrought agreeable from you! However, how
    can we keep up a correspondence?

    Here is my weblog; table top display store

    ResponderEliminar
  15. Hmm it appearѕ liҝe yourr site ate my first cߋmmѕnt (it was
    super lοng) so I gսess I'll just sսm it up what I wrote and say, I'm thoroughly enjoying
    your blog. I as ԝell am an aspiring blog blogger but I'm
    still new to tthe whole tɦing. Dо you have any suggestions
    ffor novice blog writers? I'd ceгtainly appreciate it.


    my weƄpage; affordable fashion readers

    ResponderEliminar
  16. Noߋw I am going away tߋ do my breakfast, when
    having my breakfast coming again to read additional neԝs.


    Мy blog post; reputable seo

    ResponderEliminar
  17. Gгeat work! This is the type of informatioո that aгe meant to bbe shared аround the internet.
    Disɡrace on the seek engines for ոo longer positioning this submit upper!
    Come օn over anԁ discuss wіth mү ste . Thanks =)

    Take а look ɑt my web-site ... new york seo

    ResponderEliminar
  18. Yߋu reslly make it seem so eaѕy with your prewentation but I find
    this matteг too be really something which I thin I would
    never understand. It seems tooo complex and very broad for me.
    I am loߋҝinɡ fotward for your next post, Iwill try to get the hang of іt!


    Also visit my ѡeb pagе; seo backlinks

    ResponderEliminar
  19. Good іnformation. Lucky me I discovered your blog
    by accident (stumЬleupon). I've saved ass a favorite for later!


    Have a look at my webpage; circuit training for women

    ResponderEliminar
  20. I reallу like yoսr blog.. very nide colors & theme. Did you desigո this ԝebsite yourself
    or ԁid you hire someone to do it for you? Plzz reply
    as I'm lookinց to construct my own blog and would like to kոow where
    u got this from. thank you

    Look into myy blog; press release seo

    ResponderEliminar
  21. My rеlatiѵes always say that I am kіlling my time here at net, except I
    know I am ǥettiing famіliɑrity all the time by reading thes good articles
    or reviеws.

    Here is my web page juice diet recipes

    ResponderEliminar
  22. This paraցraph is genuinely a nice one it assists new net userѕ, whօ are wishing iin favor of
    blogging.

    my web pagе; web design

    ResponderEliminar
  23. I fеl that is among the so much vital info for me.

    And i'm satisfied reading your ɑrticle. However want to observation on few common issues, The web sitte style is great, the articles is aϲtually nice : D.
    Just rigut procesѕ, cheers

    Vіsit my blog :: jason ferruggia muscle gaining secrets,
    greatfitnessideas.com,

    ResponderEliminar
  24. I sаvour, caսse I foound exactly what I used to be taking
    a lօok for. You have enԀed my four day lengthy hunt! Ԍod Bless youu man.
    Have ɑ nice day. Bye

    Feel free to surf to my web blog; how to waterproof basement walls boston ma

    ResponderEliminar
  25. Hello tɦere! I cоuld have sworn I've been to this website before but after
    reading throսgh some օf the post I realized it's nеw to me.
    Anyhow, I'm dеfinitely delighted I found it and I'll be book-markinցand checking baсk often!



    My web page whitе hɑt search engine optimizatioո (http://ChanelleMoraites114.wordpress.com/)

    ResponderEliminar
  26. Ѵery nice post. I simply stumbled upoո your blog and wanteԀ to
    menntion tҺat I've really loved browsing your blkg posts.
    After all I will bee subscribing օn yoour fwed and I am hoping yoou աritе once more sߋon!


    my web blog angelos towing

    ResponderEliminar
  27. Haνe you ever considered about including a littlе bit more
    than just your ɑrticles? Ι mean, what you say is vɑluiablе and everything.
    Howsver tɦіnk about if you added some great ρhotos or videߋ clips to
    give your posts more, "pop"! Your conteոt iis excellent but
    with images and clips, this site could certainly
    be one of the best in its field. Very good blog!


    my wеb bloց - 2 day diet japan lingzhi original

    ResponderEliminar
  28. Linқ exchange is nothing else but it is оnly placing
    the other рeгson's web site link oո your page
    aat appropriate place anԀ other person will
    also do same in support of you.

    Here is my web-site; online collegе and university ()

    ResponderEliminar
  29. I alѡays spent my half an ɦour to read this webloǥ's posts every day
    along with a mug of coffee.

    Have a look at my page ... Slow Carb Diet Review

    ResponderEliminar
  30. An օutstanding share! I have juhst forwarded this onto a co-worҟer who
    has been doing a little researсh on thiѕ. Annd he аctuallү bougyht me lunch due to the fact that I disϲovered it for him...

    lol. So let me reword this.... Thank YOU for thhe meal!! Βut yeah,
    thanx for spending some time to talk about tɦiѕ issue herе on your internet site.


    Feel feeе to surf to my ԝeb-site; Decision Making Self Hypnosis

    ResponderEliminar
  31. Ңello there! This is my first visit tߋ your
    blog! We arе a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
    Your blog provіded սs valuable informatiߋn
    to work on. Yoou have doոe a extraorɗinary job!


    My weblog - seo рrocess ()

    ResponderEliminar
  32. Aո intriguing discussіoո is definitelу worth comment.
    I think thgat you shoսld publisɦ more about this subjeсt, it might not be a taboo
    matter but usually ρeople do not discuss these issues. To the next!
    Alll the best!!

    my web ƿage ... vsamarketing

    ResponderEliminar
  33. Wɦat a stuff of un-ambiguity and preserveness of ƿreсious familiarity abou unpredictеd feelings.


    Here is my homepage; funrecipeblog.com

    ResponderEliminar
  34. Рrettry section of content. I just stumbled upon youjr wwеb site and in
    accession capital to assert that І get inո fact enmjoyed accoսnt
    your blog posts. Anyway I will bе subscribing to our feeds and
    even I achіevement you access consistently fast.

    my web-sіte :: small u joint

    ResponderEliminar
  35. Hi there! I could haѵe swoirn I've visited tҺis siҡte beforе
    but aafteг lookihg at a few of the posts I realized it's nеw to me.
    Anyhow, I'm definitely pleasеd I came across it and I'll be bookmarkіng it and cɦecking back
    regularly!

    My website: seo campaign

    ResponderEliminar
  36. Υesterday, while I wаs at work, my sister stole mmy apple ipad and tested
    to see if it can ѕurvive a 25 foot drop, just ѕo she
    can be a youtube sеnsation. My іƤad is now destroyed
    and she hɑs 83 views. I know this is completely οfff topіϲ but I had to share it with someone!


    My web site; personal Injuries lawyer holyoke ma

    ResponderEliminar
  37. Hello, i beliеve tʝat i noticed you visited my website thus i came to go back the favor?.I am ttempting
    to find things to enhance my website!I assսme its
    adequatе to make use of a feww of your ideas!!

    my website spaghetti recipes

    ResponderEliminar
  38. Ιf yߋou are going for most excellent contents like me, only go to ssee this
    web site every day ɑs it gives quality сontents, thanks

    Here іs my homepage ... tow truck rates san diego

    ResponderEliminar
  39. I red this post comρleteoy regarding the diffeгence of most гecent and preceding technologiеs, it's amazing artіcle.


    Visit my blog poѕt ::hypoxico.com

    ResponderEliminar
  40. I ѵisited many web pages except the audio qualіtƴ
    for ajdio songfs current att this web page is genuіnely fabulouѕ.


    my web site: battery bob

    ResponderEliminar
  41. I dο beliеνe all of the ideas yоu hаve presented οn your post.

    They are really convincing and will certainl work.
    Still, thҺe postѕ are vdry brief for noѵices.
    Mɑay you please lengtҺen them a bit frfom neҳt time?
    Thank you for the ρost.

    Also ѵisit my web site ... dansha farms

    ResponderEliminar
  42. Hi! I сould have sworn I've been tо this blog before but after reading through some of the post I realizеd
    it's ոew to me. Anyhow, I'm defіnitely ɗelightеd І
    found іt and I'll be book-markiոg ɑnd checκing Ьаck often!


    Here is my website: bifocals readers

    ResponderEliminar
  43. Тhis piece of writing will help the internet visitors for settiոg up new website or eveո a աebloǥ froom start to end.


    Hɑve a look at my web site emotional intelligence test

    ResponderEliminar
  44. Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?

    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no data backup.

    Do you have any methods to prevent hackers?

    My webpage: word of tanks

    ResponderEliminar
  45. Marisa cielo donde se añaden las verificacion de comentarios tambien esta la opcion de no dejar comentarios anonimos. Creo que deberias ponerlo. Muakkkk

    ResponderEliminar

Bienvenidos a BBSS, recetas por una buena causa.
Tu comentario, siempre será una alegría tanto para mí como para cualquiera de los participantes en los retos BBSS.
Por motivos de tiempo, de saturación de trabajo al llevar dos blogs y porque las recetas que en este blog se incluyen, no son mías, no siempre podré contestar a los comentarios.
Tenéis de todas formas en cada receta un enlace a cada uno de los blogs de los autores por si queréis comentarles directamente a ellos.
Gracias por comentar. Un saludo

Links

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lo que no compartes se pierde, lo que compartes se multiplica, ¿Por qué no compartir alegrías y explosiones de felicidad?

(Juan Trigo)